هیئت کوهنوردی شرکت فرآورش بندر امام

هیئت کوهنوردی شرکت فرآورش بندر امام

هیئت کوهنوردی شرکت فرآورش بندر امام

هیئت کوهنوردی شرکت فرآورش بندر امام

چگونگی حرکت در راهپیمایی های طولانی:

انجمن پزشکی کوهستان ایران: در کوه پیمایی، قدمهای متعادل و آهنگ ثابت و سرعت یکنواخت رکن اساسی می باشند. چنانچه یک روش کوه پیمایی بسیار مهم را خواسته باشیم تعیین کنیم که بر اساس آن سرعت راه پیما تنظیم و انرژی ذخیره و به طور متعادل مصرف گردد آن روش قدم برداشتن توأم با استراحت می باشد. راه پیمایی در کوهستان همراه با صرف انرژی زیاد است لذا پا و ششها احتیاج به یک زمان کوتاه استراحت در خلال حرکت پیدا می کنند. در قدم آهسته همان طور که در هر گام یک لحظه و مکث وجود دارد، تعداد تنفس می باید با این جریان تطبیق داده شود.

به طور مثال در شرایط معمولی هر سه یا چهار گام یک عمل دم و هر سه یا چهار گام دیگر با عمل بازدم هماهنگ می گردد، در این مثال گامها سریعتر از ریه های شخص عمل می کند و در واقع گامها باید در مکث بوجود آمده استراحت کنند لکن در ارتفاعاتی که هوا رقیق است ریه ها احتیاج به مکث دارند و در ازاء هر دو، سه، یا پنج نفس یک قدم برداشته می شود.

در ارتفاعات بالا کوه نوردان می باید آگاهانه نفس عمیق و سریع و پشت سر هم بکشند در ارتفاعات پایین عضله های پا هستند که احتیاج به زمان بیشتری جهت کسب انرژی دارند. یک عامل مهم در راه پیمایی توأم با استراحت، هماهنگی فکری و روحی می باشد. وقتی که قله همانطور دور و غیرقابل دسترس به نظر می رسد. شخص می باید به این روش اعتماد نماید که مسافتهای باقی مانده را به کندی ولی پیوسته پشت سر بگذارد. در این نوع حرکت گامها می باید آهسته تر از مواقع معمولی برداشته شود، به نحوی که نفس کشیدن مانع صحبت کردن نشود.

اگر در هنگام حرکت دچار تنگی نفس بشویم و نتوانیم براحتی با دیگران صحبت نماییم می توان نتیجه گرفت که سرعت قدم برداشتن زیاد است. قدم برداشتن آهسته و متعادل، احتیاج به استراحت ثابت و ایستای کمتری پیدا می نماید و بسیار بهتر از قدم برداشتن سریعی است که مستلزم تعداد استراحت بیشتری می باشد یک کوه پیما می باید بدون نیاز به استراحت، لااقل برای مدت یک ساعت راه پیمایی نمودن بتواند بر روی شیبهای تند با هماهنگی قدم برداشته و تنفس خود را کنترل نماید. یک نفر مبتدی نباید بیشتر از ده کیلومتر در روز راه پیمایی نماید مخصوصاً در شرایطی که ارتفاع بیشتر از 1500 متر باشد. در مناطق برفی و قلوه سنگی این مقدار به تناسب کاهش می یابد.


نحوه حرکت در سرازیری

اولین مرحله آمادگی هنگام حرکت در سرازیری این است که داخل پوتین جوراب ضخیم و نرم دیگری پوشیده و با بستن محکم بندکفش از حرکت اضافی پا در پوتین جلوگیری نماییم.

مراحل چهار گانه حرکت در سرازیری

1. قدمهای برداشته شده در سرازیری می باید متعادل تر از قدمهایی باشد که تنها تحت تأثیر قوه جاذبه قرار می گیرد و بی اختیار برداشته می شود.

2. پا در هر قدم با زانوی شکسته بر روی زمین قرار می گیرد و پاها مرتب و متواتر در کنار یکدیگر حرکت می نمایند. راه پیمایی در سرازیری هیچ کجا به اندازه راه پیمایی در سربالایی مشکل نیست ولی نباید شدت جراحات وارده را در سرازیری نادیده گرفت.

3. در سرازیری است که خراشهای پوستی ایجاد می شود و مفصل زانوها جابجا شده مچ پا می پیچد، لذا سرعت راه پیمایی در سرازیری نباید خیلی بیشتر از سرعت سربالایی باشد.

4. در سرازیری شخص باید گامهای خود را با اختیار و کنترل شده بردارد و به دلیل همین کنترل حرکت است که شخص باید به میزان سرعت خود دقت نماید. معروف است که کامیون با هر دنده ای که در سربالایی می رود حداکثر با یک دنده سبکتر از آن در سرازیری به آن توجه کند و همچنین به استراحت در سرازیری به همان اندازه استراحت در سربالایی اهمیت دهد.

تنفس صحیح در کوه

تنفس باید عمیق و به طریقه صحیح صورت گیرد برخلاف آن چه اکثر اشخاص انجام می دهند حجم ششها نباید از طرفین افزایش یابد در اثر این نوع تنفس غلط حجم قفسه سینه افزایش می یابد.

در تنفس صحیح حجم ششها از ناحیه تحتانی افزایش یافته که این امر با افزایش حجم شکم همراه است. این شکل تنفس در ناحیه شکم به صورت ضربان مشخص و روشنی قابل رؤیت می باشد.

لذا از نظر راحتی هیچ وقت نباید کمر را محکم با کمربند و مانند آن بست، کمربند می باید در پایین ترین حد ممکن بسته شود، در این روش باید سعی گردد هوای دم به تحتانی قسمت ریه ها هدایت و انباشتگی ریه ها از هوای دم انجام پذیرد. عمل بازدم بعد از یک مکث چند ثانیه ای و حداقل سه ثانیه به دنبال عمل دم با فشار پرده دیافراگم به قسمت تحتانی ششها به طور کامل با حداکثر تخلیه صورت بگیرد.

منبع:وبلاگ موسسه علمی پزشکی کوهستان ایرانیان

جلسه توجیهی

به لطف خدا ما می توانیم

به اطلاع اعضای تیم کوهنوردی شرکت فرآورش وعلاقمندان میرساند که جلسه توجیهی جهت صعود زمستانه برفی به قله های 3000 متری منگار و 3200 متری کوه گرد , روز یکشنبه مورخ 92/11/27 راس ساعت14/30 درسالن کنفرانس واحدالفین برگزارمیگردد. لذا حضور کلیه اعضاء الزامی است.

باتشکر : گروه کوهنوردی شرکت فرآورش

صعود فنی , زمستانه برفی

به اطلاع اعضای تیم کوهنوردی شرکت فرآورش وعلاقمندان میرساند , صعود فنی هم زمان به قله های برفی 3000 متری منگار و 3200 متری کوه گرد, درارتفاعات منگشت درتاریخ 92/12/1 لغایت 92/12/2 برگزارمیگردد. لذا خواهشمنداست جهت ثبت نام به شماره همراه 09168198412 وتلفن داخلی 4154-0652255  آقای ناجی ثاجبی حداکثر تا تاریخ 92/11/30 اقدام نمائید.


باتشکر : گروه کوهنوردی شرکت فرآورش

تسلیت به آقای جودکی پیشکسوت کوهنوردی

با کمال تاسف با خبر شدیم آقای جودکی پیشکسوت کوهنوردی و سرپرست گروه کوهنوردی شاهین بندرامام
در سوگ مادر  گرامی داغدار میباشند, این مصیبت را به ایشان و خانواده  محترمشان و گروه محترم شاهین تسلیت میگوئیم و از خداوند متعال برای متوفی طلب مغفرت و برای خانواده های محترمشان صبر جمیل مسئلت مینمائیم.

«کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی» امشب روی آنتن شبکه ۳ در «نیمه سوم»

بر اساس هماهنگی انجام شده؛ برنامه‌ی پرمخاطب «نیمه سوم» از شبکه‌ی ۳ سیما، امشب (یکشنبه ۶ بهمن) ساعت ۲۳ با حضور مسئولین فدراسیون، به کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی خواهد پرداخت.
این برنامه‌ی گفتگو محور و چالشی با اجرای «جواد خیابانی» به نقد و بررسی مشکلات ورزش کشور می‌پردازد و امشب دو موضوع «جست‌وجو، امداد و نجات» و «صعودهای ورزشی» را به صورت ویژه مورد بحث بررسی و قرار خواهد داد. 

«رضا زارعی» رئیس فدراسیون ‌کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی، «دکتر حمید مساعدیان» مسئول کارگروه جست‌وجو، امداد و نجات فدراسیون و «احمد شیر محمد» مدیر تیم‌های ملی صعودهای ورزشی، میهمانان حضوری این برنامه در استودیو خواهند بود.
در این برنامه‌ گزارش‌هایی از ستاد‌های امداد و نجات مستقر در مبادی کوهستانی، گفت‌وگو با «علی برات زاده» قهرمان سنگ‌نوردی و عوامل صعودها ورزشی نیز پخش می‌شود و تلاش خواهد شد با مسئولین هلال احمر و آتش نشانی نیز به صورت تلفنی ارتباط گرفته شود.
شماره پیامک برنامه «نیمه سوم»؛  ۲۰۰۰۰۳۵۹ است.